Lite kommande tävlingar

Bara några få dagar efter nyårsafton drar Swedish Cup igång skyttesportåret, precis som vanligt. Den 5-7 januari i Sävsjö pågår tävlingen för luftpistol och luftgevär. Swedish Cup är en luftvapenstävling på internationell nivå som varje år samlar både Sverigeeliten samt flera internationella tävlande. Varje år lockar tävlingen mer än 600 deltagare och tävlingen är oerhört viktig både i gevär och pistol då den avgör vem som kommer med i teamet till luftvapens-EM som går i Slovenien i början av mars. Det är, precis som vanligt, skyttesportförbundets Gevärssektion samt Pistolsektionen som står som arrangör och som ansvarar för tävlingsarrangemanget. De lokala klubbarna sköter sedan servicen runt omkring arrangemanget. Varje år bjuder Gevärssektionen dessutom in till en hemmabanetävling som kallas ”kombo”. Kombo-tävlingen sträcker sig hela vägen från vinterns 10-metersskytte till sommarens både 50 – samt 300-metersbanor. Tävlingen har flera möjligheter att mixa de olika disciplinerna och allt avgörs på de olika hemmabanorna runt om i Sverige. Kombo-tävlingen är helt gratis för samtliga deltagare.

Omkring årsskiftet är det ett flertal skyttetävlingar, bland annat Nyårskulan LG Öregrund den 2 januari som arrangeras av Öregrund-Gräsö skytteförening, Figurskjutning 1 i Kungsängen den 7 januari som arrangeras av Bromma-Solna skytteförening samt Skyttiadens Distriktsomgång den 14 januari i Ludvika i Dalarna och som arrangeras av Ludvika skytteförening. Dessutom arrangerar BjörkstaUskf bland annat en tävling i början av året som går ut på att tävla i lag om 3 skyttar där samtliga får skjuta 40 skott under 60 minuter. Tävlingen sker i Björksta skyttelokal mellan Västerås och Enköping. Dessutom arrangerar Södermalms & Liljeholmens skytteförening en veterantävling i luftgevär. Tävlingen går ut på att varje deltagare skjuter 40 skott stående. Detta var alltså exempel på kommande skyttetävlingar under nästa år, allt från små lokala tävlingar till större och internationella. Det är en spännande tid för de skyttetävlande att kunna delta i flera skyttetävlingar och visa upp sina talanger.