Dynamiskt Sportskytte

Sportskytte vet de flesta vad det är, men vad är dynamiskt sportskytte? Med dynamiskt skytte syftar man på att måltavlorna kan sitta på olika avstånd, vara vinklade på olika håll, de kan vara skymda eller sneda och de kan även vara rörliga. Skjutpositionerna är inte de samma utan även de varierar. Det kan vara liggandes, ståendes och så vidare. Förhållandena för skytten är alltså minst sagt varierande mellan varje måltavla, men det är också just denna typ av sportskytte som är roligast och mest utmanande enligt många.

Krävande sport

Dynamiskt sportskytte är en väldigt krävande sport och kräver att skytten har god koncentrationsförmåga och kan hålla en hög koncentrations nivå. Det gäller att snabbt kunna byta fokus inför ett nytt mål, som antingen kan vara stillastående eller rörligt. Skytten måste hitta den perfekta balansen mellan hastighet och precision.

Olika grenar

Det finns fyra olika grenar i dynamiskt sportskytte och det är pistol, gevär, hagelgevär och miniatyrgevär. Beroende på vilken gren man tävlar i gäller olika avstånd. För pistolskytte får avståndet till måltavlan vara som mest 60 meter och för gevärsskytte 350 meter. När det gäller hagelskytte är det max 90 meter och miniatyrgevärsskytte som mest 100 meter.